diamantIn samenwerking met een gerenommeerde Utrechtse goudsmid verzorgt Janjaap Luijt uw Diamanten Ontvangst, een bijzonder evenement dat uw gasten lang bijblijft.
Het concept is eenvoudig: tijdens een feest of evenement krijgt elke gast bij aankomst een glas champagne (of andere mousserende wijn) met daarin een briljant geslepen steen. In de meeste glazen is dat een zirkonia. Maar een aantal glazen bevat een echte diamant.
Om te voorkomen dat iemand de steen doorslikt, worden de gasten uiteraard van tevoren geïnformeerd over wat zij op de bodem van hun glas kunnen verwachten. Daarnaast waarschuwt  een druppelvanger aan elk glas de drinker voor de aanwezigheid van de briljant. Immers, zekerheid voor alles.
Gedurende de avond kunnen de gasten bij de aanwezige diamantexpert(s) hun steen laten determineren. Met zijn loep, daglichtlamp en kennis, onderscheidt hij de diamanten van de zirkonia’s en vertelt uw gasten allerlei wederwaardigheden over diamanten en sieraden.
Al naar gelang de omvang van het gezelschap, kan de expert direct de echte diamanten bekend maken of deze kennis voor zich houden tot het einde van de avond. Iedereen mag de gevonden steen houden en alle gasten krijgen een envelopje om de zirkonia in te bewaren of een doosje als zij een diamant vonden. Daarnaast ontvangen de gelukkige vinders van een diamant een certificaat dat de grootte en kwaliteit van de edelsteen vermeldt. Omdat niet elke vinder van een diamant blij is met zo’n kostbare steen, kunnen de diamanten op verzoek ter plekke worden ingeruild voor een nationale juwelierscadeaubon.
Een Diamanten Ontvangst is er al voor gezelschappen vanaf 15 personen. De prijs is afhankelijk van de omvang van het gezelschap en de kwaliteit van de diamanten. Deze kwaliteit wordt bepaalt door de vier C’s: carat weight (gewicht), clarity (zuiverheid), colour (kleur) en cut (slijpsel). Wij werken uitsluitend met briljantgeslepen edelstenen en adviseren onze klanten geen concessies te doen op de kleur en de helderheid.
Zodoende bepalen formaat en aantal van de diamant de prijs. Als u de grootte van het gezelschap en de locatie aan ons doorgeeft, sturen wij u een vrijblijvende offerte voor drie formaten diamanten.