van-vicus-tot-vinexTer gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens schreef Janjaap Luijt in 2011 een populair-wetenschappelijk boek te schrijven over de geschiedenis van het grondgebied van de voormalige gemeente Vleuten-De Meern. Het boek vertelt de geschiedenis van het gebied en zijn bewoners. Met deze publicatie zijn zoveel mogelijk feiten en inzichten op een overzichtelijke wijze bij elkaar gebracht, waardoor de huidige bewoners van het gebied op een plezierige manier meer over hun buurt kunnen leren. Met name voor de enkele tienduizenden “nieuwkomers” die zich in de afgelopen jaren in het gebied hebben gevestigd, is dit boek bij uitstek geschikt om kennis te maken met de geschiedenis van hun nieuwe woonomgeving.

Janjaap Luijt, Van Vicus tot Vinex, Een geschiedenis van Vleuten, De Meern en Haarzuilens (Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Utrecht 2011).
In 2016 verscheen de tweede druk voorzien van een namen- en trefwoordenregister. Het boek valt te bestellen bij de Historische Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn.

Boekpresentatie 27 april 2011